Oostenrijk

Lungau

Algemene informatie

In elk seizoen alpine actieve en avontuurlijke wereld!

St. Michael in Lungau is de poort naar een unieke alpiene bergwereld - Grosseck / Speiereck, Katschberg / Aineck, Fanningberg en Obertauern. Het meest zonovergoten gebied in Oostenrijk met het aangename klimaat op 1000 meter boven zeeniveau biedt een scala aan recreatieve, actieve en avontuurlijke activiteiten als natuurpark en skigebieden. De Lungau en de aangrenzende Carinthische Nock Mountains zijn opgenomen in de wereldwijde lijst van UNESCO biosfeerparken.

Ongeveer 100 km ten zuiden van Salzburg, aan de afslag St. Michael in de Lungau van de Tauernautobahn (A 10) ligt de 3500 inwonersplaats op een brede plateau.

Handige informatie

Vakantie met het hele gezin

Gezinvriendelijkheid is bijzonder belangrijk in de Lungau-regio Salzburg, want voor de grote en kleine gasten is het vakantieparadijs iets nieuws elke dag. Gelegen in een droomachtig berglandschap met talrijke bergmeren, bubbeltende bergstromen, weiden en bossen, biedt de Lungau ontspanning en avontuur in welke vorm dan ook voor kinderen en volwassenen.

Gratis lijnbus

Ieder half uur vervoert de skibus naar de skigebieden Lungau, Katschberg-Aineck, Grosseck-Speiereck, Fanningberg en Obertauern (Obertauern alleen met de LUNGO-skipass). Het skipass is dus ook de buskaart voor gratis bus gebruik.De skipas van een enkel skigebied of de Salzburg Super Ski Card garandeert dus een gratis rit tijdens de werkuren van 08.00-18.00 uur.

Informatie over de dienstregeling

Postbus Transit Station
Tamsweg T +43 (0) 6474 2213
Bahn & Bus T +43 (0) 810 222333

Meer info »

Skibus voor de niet-skiërs

Dagkaart 10,50 euro
Dagkaart kind 5,20 euro
Weekkaart 25,20 euro
Wekelijkse kaart inclusief langlauflicentie 31,70 euro

Waterpark Aqualandia

De geldigheidsduur van de liftkaart is ook de geldigheidsduur van het buskaartje. Skiers die niet al een skipas hebben en natuurlijk naar een skigebied gaan – alleen tijdens het skien – worden als eerste chauffeurs geduld en kunnen de bus ook gratis gebruiken tijdens de skibus periode.

Onvergetelijke outdoor ervaring in de bergen

In de zomer zijn er talloze mogelijkheden om in de Lungau Lungau vrij en individueel te bewegen in de intacte natuur, waardoor wandelen en fietsen behoren tot de absolute favorieten in de Lungau zomer.?Een goed gemarkeerd netwerk van wandelpaden leidt tot ongeveer 60 kristalheldere berg meren en meer dan 70 alpine hutten, die ook kunnen worden gebruikt als “Biospharenpark Fexn” of “Guides”.

Oostenrijks hoogste e-fietsgebied

Er is ook een uitgebreid fietspadnetwerk voor mountainbikers en plezierwielen. Ook in de hoogste e-fietsregio van Oostenrijk met ongeveer 150 e-fietsen, verspreid over verschillende huurstations en ongeveer 100 accu-stations, is een uitgebreide manier om de regio te verkennen. Verdere aanbiedingen zoals golf, paardrijden, paragliden of klimmen afronden van het aanbod in de Lungau regio Salzburg.

Zwembaden

Avontuur zwembad Mauterndorf Gratis zwembad, avontuurlijke ruimte voor kinderen, reuze glijbaan, minigolf en nog veel meer. Bedrijfsuren: van begin juni tot eind augustus van 10u tot 19u Informatie: T +43 (0) 6472 7632 LungauCard & SalzburgerLand Card is geldig!

Buitenzwembad Mariapfarr Verwarmd sportbad, verwarmd kinderbad, kinderbad, prachtig zonneterras Bedrijfstijden : juni tot september Informatie: T +43 (0) 6473 20020 LungauCard & SalzburgerLand Card is geldig!

Zwembad St. Michael Verwarmd buitenzwembad, kinderbad en minigolfbaan Bedrijfstijden: begin juni tot eind augustus Informatie: T +43 (0) 6477 8564 LungauCard & SalzburgerLand Card is geldig!

SwimSELVES Tamsweg (binnen- en buitenzwembaden) 80 meter zwarte waterglijbaan, 8 verwarmde zwembaden in de binnen- en buitenruimte, minigolf en beachvolleybalveld, toegankelijk voor gehandicapten Bedrijfsuren: eind mei tot eind september Informatie: T +43 (0) 6474 2312 LungauCard & SalzburgerLand Card is geldig!

De Outdoor Parc Lungau Am Nessiteich

De Outdoorparc Lungau is speciaal ontworpen voor gezinnen en sportliefhebbers van alle leeftijden.
Gratis is een Streetsoccerplatz, een Boulderrock met meer dan 100m2 klimgebied, een klimpyramide en een low-rope cursus beschikbaar. De outdoor parc heeft een kosteneffectief Flying Fox-systeem met 10 stations met een totale lengte van 850 meter. Het hoogtepunt is de nieuw gebouwde “Double Fly”, een parallel geleidende touwschuif op een afstand van 3 meter en een lengte van 170 meter voor 2 gebruikers naast elkaar! Het wateraanbod met opblaasbare boten, kajaks, kano’s en een Zorb-bal voor kinderen afronden van het aanbod.
Er is een kiosk beschikbaar voor de kleine eetlust!

Openingstijden:
Juni tot september, gedetailleerde informatie op www.outdoorparc.com

kosten:
€18, – per deelnemer, speciale groep en familieprijzen

informatie:
Smarty Sports, T +43 (0) 6472 20033

Meer info »

Adventurepark Katschberg

Openingstijden:

mei
20e-21e Mei en 25 juli dagelijks van 10 tot 17 uur

juni
Elke vrijdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur
Vrijdag 9 juni gesloten
Corpus Christi (15 juni)

Juli en augustus
Dagelijks van 9u tot 18u

september
Elke vrijdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur
Groepen op verzoek op elk moment

informatie:
Martin Seebacher
T +43 (0) 676 6370970

Meer info »