Duitsland (Sauerland)

Winterberg en Willingen

Algemene informatie

Winterberg
Gelegen in de populaire toeristische regio Sauerland, op een steenworp afstand van Nederland, ligt Winterberg. Dit gebied voldoet aan de hoge verwachtingen van wintersporters en zorgt tegelijk voor een ontspannen vakantie in de prachtige natuur. Een afwisselend landschap met zonnige hellingen en 21 skiliften zorgen voor een uitzonderlijke omgeving voor een breed scala aan outdooractiviteiten. Of het nu skieen, snowboarden, een fakkeltocht, wandelen, sleeen of apres-ski is: het familievriendelijke Winterberg met al zijn mogelijkheden, heeft voor ieder wat wils te bieden.

Winterberg heeft een heel gezellig centrum, met diversiteit aan winkels. Je kunt er rodelen, (zomer en winter) van begin januari tot begin februari wordt hier de jeugd world cup gehouden. De gezellige Winterberger Wintermarkt (van half december tot eind januari) niet te vergeten. Voor de kinderen een Kletternwald, om lekker in de bomen te klimmen. Maak in de winter een leuke arrensleetocht door het gebied of ga karten op een indoor baan. Bezoek de bobsleebaan in Winterberg, waar internationale wedstrijden worden gehouden. Maak 1 van de vele mooie wandelingen in en om Winterberg, u zult uw ogen uitkijken! Of pak lekker sportief de fiets voor een mooie fietsroute.

Willingen
In Willingen kunt u de mooiste dagen van het jaar helemaal naar uw eigen wensen plannen. Wandelen, shoppen, wellness, mountainbiking enz. vervullen gegarandeerd al uw plannen. En mocht het weer eens een keer niet meezitten; de glasblazerij, leisteenmijn, bierbrouwerij of het subtropische zwemparadijs, schaatsbaan of de klimhal staan in Willingen tot uw beschikking. Ook bevindt zich hier een mooi wild en vrijetijdspark wat zeker de moeite waard is. Ook rodelbanen zijn hier te vinden. Het gehele gebied is goed geschikt voor mountainbiking en Nordic Walking. Een ware weldaad is om na zo’n actieve dag heerlijk van de sauna of een massage te genieten.

Handige informatie

Skigebied in Winterberg

• Hoogte van 668m tot 840m
• Wintersportarena Sauerland bestaat uit zes skigebieden en 60 liften; 82 afdelingen, 70%
• kunstmatig besneeuwt, met 60km piste en grotendeels een gezamenlijk ticketsysteem.
• Hieronder valt het Wintersportgebied Winterberg met 21 skiliften.
• Rodelbaan
• Grootste verlichte skigebied in Europa(3 avonden per week)
• Nieuw Kinderski-land met parcours, Tipi-tent en lopende bandlift
• Afhankelijk van de sneeuwcondities tot 170 km geprepareeerde loipes
• Diverse wandelpaden in het mooie natuurschoon

Skigebied in Willingen

Het skigebied van Willingen wordt geroemd om de relatief lange pistes en prachtige uitzichten. Ook de moderne gondellift – de enige in het Sauerland – geeft direct het echte wintersportgevoel op korte afstand van Nederland. Dit zijn meteen de voordelen ten opzichte van het nabijgelegen Winterberg, dat meer pistekilometers telt, maar ook vaak drukker is. Willingen biedt met drie skibergen – de Ettelsberg, Hoppernkopf en Ritzhagen – een klein en compact skigebied aan, met eenvoudige tot middelzware pistes. Beginners kunnen hier perfect leren skiën, kinderen vermaken zich in de diverse kinderlanden en voor geoefende skiërs is er de langste piste van het Sauerland. Ruim 100 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat 55% van het skigebied kunstmatig besneeuwd kan worden, mits de temperaturen het toelaten.

Sky-Fly Zip-line (Nieuw!)

Raas tot wel 55km/h van de zipline! Vervoer terug omhoog kan met de stoeltjeslift dit zit in de prijs begrepen.

Fietsen

Heerlijk fietsen in de omgeving van Winterberg

Vanaf de parkeerplaats bremberg (onderaan Bike Park Winterberg) zijn 8 verschillende routes te volgen:

2. Hügel-Tour – 49km/700m (middelzwaar)
3. Heide-Tour – 40km/970m (middelzwaar)
8. Zitronenfalter-Tour – 26km/500m (middelzwaar)
11. Panorama-Tour – 41km/760m (middelzwaar)
12. Feldhasen-Tour – 32km/850m (middelzwaar)
14. Preiselbeer-Tour – 27km/480m (middelzwaar)
18. Steinweig-Tour – 37km/720m (middelzwaar)
24. Zaunkönig-Tour – 80km/2000m (zwaar)

Zeker met een elektrische mountainbike voor iedereen goed te doen!

Stuwmeren in Sauerland

In het Sauerland zijn vijf grote stuwmeren. Dat zijn de Sorpesee, Hennesee, Biggesee, Diemelsee en de Möhnesee. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere meren en stuwmeren. Bij vooral de grote meren is veel meer te doen dan alleen maar zwemmen of zonnebaden. Zo varen er rondvaartboten en is er natuurlijk de mogelijkheid om zelf watersport te bedrijven. Denk daarbij aan duiken, kanoën, surfen, roeien en vissen. Vaak zijn er ook bootjes te huur. Op de Hillebachsee in Winterberg Niedersfeld is een waterskibaan.

Bike Park Winterberg

Het bikepark in Winterberg bestaat uit 10 verschillende parcoursen met sprongen, snelle bochten en spectaculaire afdalingen. Aan het eind van elke afdaling kunnen de mountainbikers met hun fiets in een stoeltjeslift weer omhoog. De parcoursen variëren van beginnersniveau (ook geschikt voor kinderen) tot zeer zwaar, waarbij bescherming en een speciale downhill-bike vereist zijn. Bij het bikepark is het mogelijk om een mountainbike te huren.