Spanje

Orihuela

Algemene informatie

Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote salinas (zoutmeren) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon. Het gebied is daarom in trek bij ouderen en zieken met allerlei chronische gezondheidsklachten. Er wordt wel gezegd, dat de omgeving de gezondheid bevordert vanwege de relatief hoge concentraties jodium in de lucht door de aanwezigheid van de salinas. In de omgeving zijn veel klinieken voor hart- en vaatziekten, reuma en huidaandoeningen.

Het schiereiland Mar Menor met zijn prachtige stranden en kalme water in de lagune is zeker een bezoek waard. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de noordelijker gelegen palmenstad Elche (met wel 200.000 palmen!) of het Alhambra in het zuidelijker gelegen Granada met prachtige Moorse paleizen en tuinen.

De meest bekende badplaats in de buurt is: Torrevieja, Alicante en Benidorm.

Handige informatie

Golfen

In Orihuela-Costa liggen verder nog vier 18-holes golfbanen met in totaal 72 holes en een oppervlakte van 1.700.000 m. Op deze internationaal erkende golfbanen, vinden regelmatig belangrijke europese golftoernooien plaats.

Andere golfclubs in de omgeving zijn: Golfclub Campoamor, Golbclub Las Ramblas en Golfclub Las Colinas.

Safaripark Rio Safari

Dit park is 365 dagen per jaar geopend en ligt op de weg van Elche naar Santapola (CV 865), 9 kilometers van Elche en 4 van Santa Pola. In dit park kan men tijgers, leeuwen, apen, olifanten, verschillende vogels, krokodillen, etc.. gaan bekijken. In de zomer kan je er met het toegangsbewijs voor het park, ook zwemmen.

Meer info »

Watervallen van Algar

De watervallen van Algar worden op een natuurlijke wijze gevoed door enkele grote waterbronnen en enkele kleine rivieren die ontspringen in de bergen. De watervallen van Algar liggen in een uniek natuurgebied dat wordt gekenmerkt door een groene omgeving. Hier komt naast de mediterrane maquis ook de mispelboom regelmatig voor. U kunt hier met een gerust hart een dagje met de kinderen doorbrengen, lekker zwemmen in het verkoelende water bij de watervallen, of gewoon genieten van het schitterende natuurschoon. Er zijn ook een aantal restaurants waar u kunt eten. Met het geluid van de watervallen op de achtergrond is dit natuurlijk uniek. Het is zeer rustgevend om een dag door te brengen bij de watervallen op een steenworp afstand van Benidorm.

Waterpark Aqualandia

Aqualandia is het oudste waterpretpark van Benidorm en is nog steeds een van de meest succesvolste van Spanje. Alle attracties hebben met water te maken en zijn zowel als voor de kinderen en als voor de ouderen een erg leuke belevenis. Het waterpark is geopend van 22 mei tot en met 3 oktober van 10.00 tot 19.00 uur.
Voor meer informatie kijk op:

Meer info »

Terra Mitaca

Dit themapark dat zich rechts in de bergen van Benidorm bevindt, is werkelijk een aanrader voor families met kinderen. Vijf landen themas worden er besproken: Egypte, Griekenland, Rome, Iberie en de eilanden. Dit alles in een natuurlijke oase van bomen, natuur, water met enorm veel attracties voor jong en oud die men vrij benutten kan. Op de website staan alle openingstijden per seizoen vermeld.

Meer info »

Boottocht naar het eiland Tabarca

Deze boottocht biedt onderzee uitzicht, een venster op de wereld onder water.
Het eiland Tabarca ligt op ongeveer twintig kilometer afstand van de stad Alicante, en de buurt van Kaap de Santa Pola. Het is 1.800 meter lang en ongeveer 400 meter breed, en is het grootste eiland dat behoort tot de Comunidad Valenciana en de enige die wordt bewoond.

Tabarca is een mild klimaat, het heeft een jaarlijks gemiddelde van 17 graden, en het is beroemd vanwege zijn heldere water, zowel in haar zandstranden-aan de zuid-en de baaien en kliffen rond het eiland. Natuurlijke omstandigheden Tabarca maken het een ideale plek voor het beoefenen van watersporten.

Meer info »

Markten

Met name de kwaliteit en volle smaak van deze gezonde producten maakt een bezoekje meer dan waard. Wanneer u de groente en fruit van de markten aan de Costa Blanca proeft zult u nooit meer iets anders willen.

Naast groente en fruit handelen deze gezellige markten rond de Orihuela Costa ook in kleding, muziek, speelgoed en huishoud-middelen. Hieronder volgt een lijstje met enkele markten uit de streek.

Maandag: Santa Pola, Elche, Ibi, Petrer, Pinoso
Dinsdag: Orihuela, La Unin (Murcia), Los Alcceres (Murcia), Pilar de Horadada, Benijofar, Benissa (van 07 tot 14 uur, Glorieta aan de N332)
Woensdag:Guardamar, La Mata, San Miguel de Salinas, Vergel (van 10.00-17.00 uur bij het safaripark)
Donderdag: Alicante (bij de Arnena), Pego, San Javier (Murcia), Rojales, San Fulgencio (Urb. La Marina)
Vrijdag: Orihuela, Torrevieja, Pilar de Horadada (avond)
Zaterdag: Alicante (bij de arena), Almoradi, Santa Pola, Orihuela Costa (playa flamenca)
Zondag: Cabo de Palos (La Manga), Campo de Guardamar, Los Montesinos, Pilar de la Horadada (Urb. Pinar de Campo Verde), Pedreguer (van 08.00-14.00 op het industrieterrein, vroeger Teulada)

Torrevieja

De Moorse toren Torre del Cabo Cervara, ook wel Torre del Moro is gebouwd in de 14e eeuw als uitkijk- en verdedigingstoren en behoort tot de oudste gebouwen van de stad. En van de meest markante punten te midden van het park Mirador Turstico met een prachtig uitzicht over de kust.

Het beste uitzicht heeft men vanaf de Dique de Levante . Hier staat het standbeeld van de vrouw die zwaait naar de vertrekkende vissers (La mujer que despide al marinero).

In het zee- en zoutmuseum is alle informatie terug te vinden over het leven rondom de zee en de zoutmeren. Archeologische vondsten laten o.a. zien hoe het leven zich ontwikkelde door de eeuwen heen.

Het geheel omheinde Parque de las Naciones heeft een oppervlakte van ca. 26.000 m. Er is een groot meer met diverse flora en fauna die typisch is voor de Middellandse Zee. Verder is er een terrarium voor leguanen, waterschildpadden en kinderattracties.

Winkelen Torrevieja

Het centrum van Torrevieja heeft autovrije winkelstraten met veel winkels, moderne en luxe winkelpanden en restaurants. Vlakbij is de mooie boulevard aan de Avenida la Libertad en de Paseo Vista Alegre heeft diverse stalletjes op de avondmarkt en een vaste kermis.

Habaneras is een groot winkelcentrum met een oppervlakte van bijna 25.000 m. Winkels, uitgaan, cultuur verdeeld over 3 verdiepingen met ruime passages, groen en terrassen in een mediterrane sfeer.

In de zomer heb je in Torrevieja een hele leuke kermis. Achter de kermis loopt een pier, met parking! Na 500 meter vind je de jachthaven met een aantal cocktailbars en ijssalons.

Meer info »

Zenia Boulevard

Zenia Boulevard is het grootste winkelcentrum in de provincie Alicante, en gelegen in Orihuela Costa. Het is ontworpen als een winkelstad en heeft meer dan 160.000 vierkante meter van het totale vloeroppervlak, 150 winkels en 5.000 gratis parkeerplaatsen.

Mooie steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken: Alicante, Murcia en Cartagena.

Meer info »

Winkelen en uitgaan

Slechts 50 meter van de haven ligt La Marina, de oudste bar in Torrevieja. Sinds 1915 worden hier typische specialiteiten uit de zee klaar gemaakt. Naast typisch Spaanse gerechten zoals paella of El Caldero (rijst met erwten, gegrilde vis en ansjovis) is er ook een grote keuze uit internationale restaurants zoals Frans, Italiaans, Chinees of Indiaas.

Diverse barretjes en een grote discotheek (Pacha) maken dat Torrevieja de perfecte plaats is om te flaneren, een drankje te nemen, lekker uit eten te gaan of om tot diep in de nacht te gaan stappen.

Sport

De nautische traditie van Torrevieja vindt men terug in de vele vormen van watersport die er mogelijk zijn. Meer dan 1.500 aanlegplaatsen, installaties waar men kan leren zeilen en roeien.

Karten

Meer info »

Quadrijden

Meer info »

Lo Pagan

Lo Pagan, en La Mota in San Pedro del Pinatar?zijn het meest bekend om zijn modderbaden. Deze zijn gratis. Alle leeftijden kunnen de modderbaden gebruiken van 1 tot 100, maar alleen de echt winterharde verwennen zich tijdens de wintermaanden hiermee. De modderbaden zijn gelegen aan het einde van het strand en aan het begin van de zoutmeren. Gewoon de trap aflopen, smeer je in met de therapeutische modder, dit is goed voor alle huidtypes. Laten opdrogen in de zon, met zeewater jezelf weer schoon maken!

Mundo Mar

Dit is een leuk park te vergelijken met Dolfinarium Harderwijk. Er zijn niet alleen dolfijnen enzo maar ook allerlei vogelsoorten, schildpadden, otters enzovoort. Het park is van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend en heeft over de hele dag verschillende voorstellingen.

Meer info »